Cepos rangerer grundskoler efter undervisningseffekt

Vil du vide, hvilken undervisningseffekt, der er på dit barns skole?

Landets skoler bliver hvert år rangeret efter undervisningseffekt. Det er tænketanken Cepos, som udgiver den, og lige nu er listen fra sidsteskoleår 2016/2017 klar. Du kan se den her

 

Hvad betyder undervisningseffekt?

Undervisningseffekten er angivet som et tal, det er et tal, som siger noget om, hvor god en skole er til at løfte eleverne fagligt. Cepos forklarer tallet sådan, “Jo højere tallet er over nul, jo bedre er kommunens skoler til at udvikle eleverne fagligt. Er tallet mindre end nul, har eleverne ikke levet op til den forventelige udvikling.”

Man kan altså sige, at undervisningseffekten handler om, hvor gode skolerne er til at leve op til det man forventer af dem, altså at løfte eleverne fagligt. I undersøgelsen er der taget højde for elevernes socioøkonomiske baggrund. Det vil sige, man ser på, hvad man regner med, at en skoles elevgruppe kan præstere, hvad man kan forvente af dem baseret på deres baggrund. Skolerne er altså ikke kun rangeret efter de bedste gennemsnit for årgangene, men ud fra hvor godt en elevgruppe lever op til det, man kan forvente af dem.

Når du ser på listen så læg mærke til…

Når man ser på listen er det vigtigt at huske på, at den klassen ens eget barn går i sagtens kan være fantastisk og have dygtige lærere, selvom skolen måske ikke klarer sig så godt samlet set.

Noget andet, der kan være interessant at se på, når man kigger listen igennem er at ligge mærke til forskellen fra i år til sidste år. Forskellen fortæller noget om den udvikling skolen har været igennem det sidste år.

Bekymrer du dig om skolen?

Bekymrer du dig om skolen? Bekymrer du dig om, om dit barn lærer nok, bliver dygtig nok? At blive god i skolen hænger ikke  sammen med, hvor dit barn skole ligger på Cepos’ liste. Men hvis din mavefornemmelse siger dig, at der er noget galt, så er det vigtigt at handle på det. Børn går i skole i mange år, og det er altså vigtigt, at de får så meget som muligt læring ud af al den tid, de bruger på at gå i skole.

God i Skolen har udviklet et Lektiekursus, som viser dig, hvordan du giver dit barn gode arbejdsvaner omkrig lektier og skolearbejde. Arbejdsvaner som gør, at opgaveløsning bliver en succes.

Køb kurset her eller læs mere om kurset her

Jeg har skabt God i Skolen for at hjælpe forældre forstå, hvordan de bedst ruster og støtter deres børn i at gå i skole. Hvis du har brug for at tale med en lærer, er du velkommen til at skrive til mig på mariagodiskolen.dk eller ringe på 50871603.

Jeg holder foredragene “Sådan får dit barn succes i skolen” og “Bliv klar til 0. klasse”  for AOF Vestegnen – tilmeld dig her.

Maria Baldus

God i Skolen

 

Udtalelser

 • Maria Baldus har hjulpet vores søn, og os forældre, til at finde vej gennem lektier, koncentrationsbesvær, skoleskift – og deraf frustrationer hos os alle. Nu er det ikke længere en uoverkommelig opgave at lave lektier, at koncentrere sig og holde motivationen oppe. Hendes råd er konkrete og brugbare, og tager udgangspunkt i barnets (og forældrenes) situation. Hun viser en forståelse og indsigt gennem samtalerne jeg har haft med hende, som er både givende og positiv. Jeg vil til hver en tid anbefale Maria Baldus, som rådgiver for forældre med børn der har det svært i skolen.

  Anonym

 • Det har været en fornøjelse at se, hvordan Maria med sin forståelse for det individuelle barn, har formået at nå ud til alle og møde dem lige præcis der hvor de er og på det niveau de er. Styrke ligger på alle forskellige niveauer og det gør Marias også. Hun er på alle måder en grundig og rummende lærer som er svær ikke at holde af.

  Mor Gentofte

 • Du har været en kæmpe støtte for min søn, du formår virkelig at løfte standarden for læring.

  Mor Hellerup

 • Maria er nærværende og god til kontinuerligt at holde os forældre orienteret om processen i timerne og elevernes fremgang.

  Christina 3. Klasses mor

 • Kære Maria.
  Mange tak for din store støtte. Du har udvist empati samt været lyttende og konstruktiv i forbindelse med vores søn. Det er en svær opgave, at arbejde med en dreng der er skoletræt og som betvivler sin faglige kunnen. Vi føler, at vi har fået nogle meget konkrete redskaber, links til nyttige apps og bøger, samt detaljeret referater. Dette har gjort det håndgribeligt og overkommeligt at få opbygget en plan for hverdagen. En plan hvor både lektielæsning og daglige opgaver har hjulpet os godt på vej. Vi ved, at vi får brug for dig igen, når første fase er blevet til en god rutine.
  Mange tak for nu.

  Hilsen os forældre til en dreng på 8 år

 • Efter 3 samtaler med Maria har jeg fået organiseret min datters tid omkring lektier. Det har givet mig et overblik og den dårlige samvittighed er væk. Skynd dig nu at lav det, så skal du læse osv. var en del af hverdagen og en anelse stressende for os begge. Det er nu blevet til en hyggelig stund uden brok og der er nu tid til at samle op i de emner, hvor det er nødvendigt.

  Irene