Typiske skoleudfordringer

Jeg har nedenfor beskrevet syv skoleudfordringer. Disse syv skoleudfordringer har jeg mødt i alle de klasser, hvor jeg har undervist. De elever som sidder fast i skoleudfordringerne, jeg har hjulpet ud af det, som holdt dem tilbage fra at blive så gode som de kunne blive. Jeg har både hjulpet elever i mit virke som lærer, og forældre i min forældrerådgivning.

Jeg holder foredraget “Når skolen gør ondt” for AOF Vestegnen – tilmeld dig her.

 

Koncentration – læs mere her

Mit skolebarn mangler koncentration, han kan ikke koncentrere sig særlig længe af gangen med opgaver.

Hvis dit barn har svært ved at koncentrere sig, er det måske nødvendigt at træne ham eller hende i at kunne koncentrere sig længere tid af gange. Det har jeg gode erfaringer med.

Har dit barn problemer med arbejdshukommelsen? Læs mere her og her

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig her

God i Skolens online lektiekursus guider dig til, hvordan du sætter rammer for opgaveløsningen, rammer som fremmer koncentrationen. Læs mere om kurset her

 

Mangler udfordringer – læs mere her og her

Mit skolebarn mangler udfordringer, han er hurtig til at løse opgaver, og siger at han keder sig i skolen.

Hvis du er bekymret for om dit barn keder sig i skolen, ikke bliver udfordret nok, er der flere forskellige måder at gå til det på, det hjælper jeg gerne med.

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig her, du er også velkommen til at ringe på 50871603

Faglighed – læs mere her

Mit skolebarn trænger til et fagligt løft, han kan ikke det som de andre børn i klassen kan, og jeg er bange for at han bliver tabt i skolen.

Hvis dit barn har brug for et fagligt løft, kan jeg hjælpe dig med, hvordan I tilrettelægger træning af dansk og matematik hjemme. Det er min erfaring, at når man løfter hjemme kommer man langt med meget få ændringer.

Læs mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig her, du er også velkommen til at ringe på 50871603.

Gode skole vaner – læs mere her

Mit skolebarn mangler gode vaner. Han trænger til at udvikle nogle gode arbejdsvaner og nogle gode vaner hjemme, så han bedre kan holde styr på sine skoleting, bøger, lektier ovs.

At have gode skolevaner er et ofte overset problem, hvis dit barn har rod i sine ting, glemmer bøger, ikke kommer igang med opgaverne i skolen, er det måske her i skal tage fat. Jeg har god erfaring med at hjælpe familier lave rutiner som giver skolesucces.

Læs mere om, hvordan jeg hjælper her

God i Skolens online lektiekursus guider dig til, hvordan du sætter rammer for opgaveløsningen, og får gode rutiner omkring lektier. Læs mere om kurset her

Trivsel- læs mere her og her

Mit skolebarn trives ikke socialt i klassen. Han har ikke rigtig nogle venner, og det er ikke så nemt at lave lege aftaler til ham.

Ikke at trives i en klasse, er hårdt både for børn og forældre, det går ofte ud over fagligheden. Jeg er klar til en snak om, hvordan du kan støtte dig barn, du er velkommen til at ringe på 50871603.

Læs mere om, hvordan jeg hjælper

“klassens problem”- læs mere her og her

Mit skolebarn er klassens “problem”. Han opfører sig dårligt i skolen, vil ikke arbejde med opgaverne, kommer for sent, og lærerene ved ikke rigtig, hvad de skal gøre.

Hvis du oplever at dit barn opfører sig dårligt i skolen, bliver skældt ud, ofte ender i problemer, bliver misforstået af lærerene er det på tide at gøre noget. Lad mig vise dig hvordan gennem min lærervejledning.

Læs mere om, hvordan jeg hjælper her

Ambitiøs- læs mere her

Mit skolebarn klarer det egentlig fint, men jeg kunne godt tænke mig, at han kom til tops, blev en af de bedste i klassen, sådan at han havde bedre mulighed for at vælge uddannelse senere i livet.

Har du siddet til en skole-hjem samtale og tænkt, “men hvordan bliver han den bedste?”, “Hvordan bliver han en 12 tals elev?” Hvis du er ambitiøs på dit barns vegne, er det måske på tide at i får lagt en plan for succes, særligt hvis din søn eller datter går i udskolingen. Lad mig hjælpe jer gennem telefonrådgivning eller lærervejledningsforløb.

Læs mere om, hvordan jeg hjælper her.

Hvis du kan svare ja til et eller flere af nedenstående udsagn, kan jeg eller indlæggene på min hjemmeside, hjælpe dit barn til mere succes i skolen.

Udtalelser

 • Maria Baldus har hjulpet vores søn, og os forældre, til at finde vej gennem lektier, koncentrationsbesvær, skoleskift – og deraf frustrationer hos os alle. Nu er det ikke længere en uoverkommelig opgave at lave lektier, at koncentrere sig og holde motivationen oppe. Hendes råd er konkrete og brugbare, og tager udgangspunkt i barnets (og forældrenes) situation. Hun viser en forståelse og indsigt gennem samtalerne jeg har haft med hende, som er både givende og positiv. Jeg vil til hver en tid anbefale Maria Baldus, som rådgiver for forældre med børn der har det svært i skolen.

  Anonym

 • Det har været en fornøjelse at se, hvordan Maria med sin forståelse for det individuelle barn, har formået at nå ud til alle og møde dem lige præcis der hvor de er og på det niveau de er. Styrke ligger på alle forskellige niveauer og det gør Marias også. Hun er på alle måder en grundig og rummende lærer som er svær ikke at holde af.

  Mor Gentofte

 • Du har været en kæmpe støtte for min søn, du formår virkelig at løfte standarden for læring.

  Mor Hellerup

 • Maria er nærværende og god til kontinuerligt at holde os forældre orienteret om processen i timerne og elevernes fremgang.

  Christina 3. Klasses mor

 • Kære Maria.
  Mange tak for din store støtte. Du har udvist empati samt været lyttende og konstruktiv i forbindelse med vores søn. Det er en svær opgave, at arbejde med en dreng der er skoletræt og som betvivler sin faglige kunnen. Vi føler, at vi har fået nogle meget konkrete redskaber, links til nyttige apps og bøger, samt detaljeret referater. Dette har gjort det håndgribeligt og overkommeligt at få opbygget en plan for hverdagen. En plan hvor både lektielæsning og daglige opgaver har hjulpet os godt på vej. Vi ved, at vi får brug for dig igen, når første fase er blevet til en god rutine.
  Mange tak for nu.

  Hilsen os forældre til en dreng på 8 år

 • Efter 3 samtaler med Maria har jeg fået organiseret min datters tid omkring lektier. Det har givet mig et overblik og den dårlige samvittighed er væk. Skynd dig nu at lav det, så skal du læse osv. var en del af hverdagen og en anelse stressende for os begge. Det er nu blevet til en hyggelig stund uden brok og der er nu tid til at samle op i de emner, hvor det er nødvendigt.

  Irene