Sådan engagerer du dig i dit barns klasse på en god måde.

Dit barns klasse har brug for dig!

Som forælder til et skolebarn er du en uvurderlig ressource for dit barns klasse. Det sociale miljø i klassen bliver forbedret, når forældrene engagerer sig i klassen. Derfor er det meget vigtigt, at du gør, hvad du kan for at engagerer sig. Men hvordan gør man så det? Hvad er den bedste måde?

Jeg har lavet en liste over en masse ting, du kan gøre for at involvere dig i skolen på en måde, der er med til at skabe trivsel i klassen både for dit eget barn, de andre børn og også forældrene imellem.

Du behøver ikke være kontaktforælder, for at gøre en forskel, det er i høj grad, det som sker i det daglige, som betyder noget. Måden du kommer ind i klassen på, siger hej til læreren og de andre elever. Måden du taler om skolen på hjemme og hvem du inviterer hjem.
Udgangspunktet for dette indlæg bunder i en undersøgelse, lavet af organisationen Skole og Forældre, som viser, at jo mere forældrene involverer sig i klassen, jo større trivsel er der eleverne imellem.

Sådan kan du være med til at gøre skolendagen bedre.

• Inviter alle fra klassen hjem på skift, og lav også lege aftaler med de børn, dit barn normalt ikke leger så meget med.
• Tilbyd at tage med på ture, hytteture eller lignende, hvis der er brug for en forælder.
• Tilbyd at være kontaktforælder i klassen.
• Planlæg en klassefest for hele klassen evt. sammen med en anden forældre fra klassen, også uden læreren deltager.
• Tal altid positivt om skolen, undervisningen, læreren og de andre elever.
• Ros gerne læreren, eleverne eller undervisningen højlydt i klassen eller ved forældremøder eller når du taler med andre forældre – det er med til at sprede den gode stemning.
• Forbered dig godt på skolehjemsamtaler, du kan læse mine gode råd til, hvordan du gør det her.

Hvis du kunne tænke dig at læse “God i skolens 5 forælderfejl du ikke må begå”, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev og få pdf’en i din indbakke. 

Maria Baldus

God i skolen

Udtalelser

 • Maria Baldus har hjulpet vores søn, og os forældre, til at finde vej gennem lektier, koncentrationsbesvær, skoleskift – og deraf frustrationer hos os alle. Nu er det ikke længere en uoverkommelig opgave at lave lektier, at koncentrere sig og holde motivationen oppe. Hendes råd er konkrete og brugbare, og tager udgangspunkt i barnets (og forældrenes) situation. Hun viser en forståelse og indsigt gennem samtalerne jeg har haft med hende, som er både givende og positiv. Jeg vil til hver en tid anbefale Maria Baldus, som rådgiver for forældre med børn der har det svært i skolen.

  Anonym

 • Det har været en fornøjelse at se, hvordan Maria med sin forståelse for det individuelle barn, har formået at nå ud til alle og møde dem lige præcis der hvor de er og på det niveau de er. Styrke ligger på alle forskellige niveauer og det gør Marias også. Hun er på alle måder en grundig og rummende lærer som er svær ikke at holde af.

  Mor Gentofte

 • Du har været en kæmpe støtte for min søn, du formår virkelig at løfte standarden for læring.

  Mor Hellerup

 • Maria er nærværende og god til kontinuerligt at holde os forældre orienteret om processen i timerne og elevernes fremgang.

  Christina 3. Klasses mor

 • Kære Maria.
  Mange tak for din store støtte. Du har udvist empati samt været lyttende og konstruktiv i forbindelse med vores søn. Det er en svær opgave, at arbejde med en dreng der er skoletræt og som betvivler sin faglige kunnen. Vi føler, at vi har fået nogle meget konkrete redskaber, links til nyttige apps og bøger, samt detaljeret referater. Dette har gjort det håndgribeligt og overkommeligt at få opbygget en plan for hverdagen. En plan hvor både lektielæsning og daglige opgaver har hjulpet os godt på vej. Vi ved, at vi får brug for dig igen, når første fase er blevet til en god rutine.
  Mange tak for nu.

  Hilsen os forældre til en dreng på 8 år

 • Efter 3 samtaler med Maria har jeg fået organiseret min datters tid omkring lektier. Det har givet mig et overblik og den dårlige samvittighed er væk. Skynd dig nu at lav det, så skal du læse osv. var en del af hverdagen og en anelse stressende for os begge. Det er nu blevet til en hyggelig stund uden brok og der er nu tid til at samle op i de emner, hvor det er nødvendigt.

  Irene