Overvejer du lektiehjælp til dit barn?

Lektiehjælp er en dyr lappeløsning.

Inden du hyrer en lektiehjælper, er der nogle ting, som er vigtige at overveje. Lektiehjælp er en dyr lappeløsning og ofte er udbyttet meget lille. Når et barn har svært ved at lave lektier, er det fordi, der er et reelt problem, det problem skal findes og afhjælpes. Det kan en lektiehjælper ikke.

Lektiehjælperen kommer i de fleste tilfælde til at fungere som en sovepude for barnet. En som sidder og holder barnet fast, når det bliver svært, motiverer og forklarer og endda hjælper med at finde de svære svar. Og det er et problem, for så lærer dit barn ikke det aller vigtigste, nemlig at løse en opgave selv, søge hjælp, og anvende hjælpen.

God i Skolens lektiekursus giver dig redskaberne til at hjælpe dit dit barn! 

I skolen er der ingen lektiehjælper, og barnet vil derfor opleve fiaskoen over ikke at kunne. Opleve at det, der lykkedes så godt med lektiehjælperen, er umuligt i skolen. Jeg har set det mange gange og det skyldes, at barnets grundliggende udfordring ikke er løst. Der er ALTID en grund til, at et barn ikke vil arbejde med skoleopgaver.

Når et barn har svært ved at lave sine egne lektier er det fordi han eller hun er udfordret på et eller flere områder. Det er er ofte fordi:

 • Barnet er fagligt svag og trænger til mere øvelse
 • Barnet har svært ved at koncentrere sig eller sidde stille længere tid selv
 • Barnet har dårligt selvværd i forhold til læring og giver næsten op på forhånd

De udfordringer som barnet har, er nogle som skal overkommes fordi det jo handler om læring. Alle tre ovenstående punkter hæmmer et barns læring, og det er det der skal gøres noget ved.

Derfor har jeg lavet et kursus som kan hjælpe dig. Læs mere om God i Skolens lektiekursus her.

Det er ikke lektiehjælperens skyld

Lektiehjælperen er sjældent læreruddannet og har derfor svært ved at give den nødvendige pædagogiske støtte til de børn som kæmper med skolen. Når man hyrer lektiehjælp hyrer man ofte en faglig ekspert, en som ved noget om dansk eller matematik, men man hyrer ikke en som ved, hvordan man finder ud af, hvad der holder barnet tilbage og begynder at arbejde hen imod, at det barn får så gode arbejdsvaner at de lige pludselig kan selv.

Det er noget helt andet dit barn har brug for. De har brug for at du viser dem vejen. 

Som forælder er du dit barns aller største ressource og bedste rollemodel. Det er dig, som bedst lærer dit barn om verden, om de værdier der gælder i et fællesskab, om hvordan man klarer det, som er udfordrende og en masse andet. Dit barn lærer alt det bedst fra dig.

Ja tak, jeg vil gerne købe God i Skolens online lektiekursus, så jeg selv kan komme i gang med at skabe forandringer i dag!

 

 

Tags:

Udtalelser

 • Maria Baldus har hjulpet vores søn, og os forældre, til at finde vej gennem lektier, koncentrationsbesvær, skoleskift – og deraf frustrationer hos os alle. Nu er det ikke længere en uoverkommelig opgave at lave lektier, at koncentrere sig og holde motivationen oppe. Hendes råd er konkrete og brugbare, og tager udgangspunkt i barnets (og forældrenes) situation. Hun viser en forståelse og indsigt gennem samtalerne jeg har haft med hende, som er både givende og positiv. Jeg vil til hver en tid anbefale Maria Baldus, som rådgiver for forældre med børn der har det svært i skolen.

  Anonym

 • Det har været en fornøjelse at se, hvordan Maria med sin forståelse for det individuelle barn, har formået at nå ud til alle og møde dem lige præcis der hvor de er og på det niveau de er. Styrke ligger på alle forskellige niveauer og det gør Marias også. Hun er på alle måder en grundig og rummende lærer som er svær ikke at holde af.

  Mor Gentofte

 • Du har været en kæmpe støtte for min søn, du formår virkelig at løfte standarden for læring.

  Mor Hellerup

 • Maria er nærværende og god til kontinuerligt at holde os forældre orienteret om processen i timerne og elevernes fremgang.

  Christina 3. Klasses mor

 • Kære Maria.
  Mange tak for din store støtte. Du har udvist empati samt været lyttende og konstruktiv i forbindelse med vores søn. Det er en svær opgave, at arbejde med en dreng der er skoletræt og som betvivler sin faglige kunnen. Vi føler, at vi har fået nogle meget konkrete redskaber, links til nyttige apps og bøger, samt detaljeret referater. Dette har gjort det håndgribeligt og overkommeligt at få opbygget en plan for hverdagen. En plan hvor både lektielæsning og daglige opgaver har hjulpet os godt på vej. Vi ved, at vi får brug for dig igen, når første fase er blevet til en god rutine.
  Mange tak for nu.

  Hilsen os forældre til en dreng på 8 år

 • Efter 3 samtaler med Maria har jeg fået organiseret min datters tid omkring lektier. Det har givet mig et overblik og den dårlige samvittighed er væk. Skynd dig nu at lav det, så skal du læse osv. var en del af hverdagen og en anelse stressende for os begge. Det er nu blevet til en hyggelig stund uden brok og der er nu tid til at samle op i de emner, hvor det er nødvendigt.

  Irene