Overvejer du lektiehjælp til dit barn?

Lektiehjælp er en dyr lappeløsning.

Inden du hyrer en lektiehjælper, er der nogle ting, som er vigtige at overveje. Lektiehjælp er en dyr lappeløsning og ofte er udbyttet meget lille. Når et barn har svært ved at lave lektier, er det fordi, der er et reelt problem, det problem skal findes og afhjælpes. Det kan en lektiehjælper ikke.

Lektiehjælperen kommer i de fleste tilfælde til at fungere som en sovepude for barnet. En som sidder og holder barnet fast, når det bliver svært, motiverer og forklarer og endda hjælper med at finde de svære svar. Og det er et problem, for så lærer dit barn ikke det aller vigtigste, nemlig at løse en opgave selv, søge hjælp, og anvende hjælpen.

God i Skolens lektiekursus giver dig redskaberne til at hjælpe dit dit barn!

I skolen er der ingen lektiehjælper, og barnet vil derfor opleve fiaskoen over ikke at kunne. Opleve at det, der lykkedes så godt med lektiehjælperen, er umuligt i skolen. Jeg har set det mange gange og det skyldes, at barnets grundliggende udfordring ikke er løst. Der er ALTID en grund til, at et barn ikke vil arbejde med skoleopgaver.

Når et barn har svært ved at lave sine egne lektier er det fordi han eller hun er udfordret på et eller flere områder. Det er er ofte fordi:

• Barnet er fagligt svag og trænger til mere øvelse
  • Barnet har svært ved at koncentrere sig eller sidde stille længere tid selv
  • Barnet har dårligt selvværd i forhold til læring og giver næsten op på forhånd

De udfordringer som barnet har, er nogle som skal overkommes fordi det jo handler om læring. Alle tre ovenstående punkter hæmmer et barns læring, og det er det der skal gøres noget ved.

Derfor har jeg lavet et kursus som kan hjælpe dig. Læs mere om God i Skolens lektiekursus her.

Det er ikke lektiehjælperens skyld

Lektiehjælperen er sjældent læreruddannet og har derfor svært ved at give den nødvendige pædagogiske støtte til de børn som kæmper med skolen. Når man hyrer lektiehjælp hyrer man ofte en faglig ekspert, en som ved noget om dansk eller matematik, men man hyrer ikke en som ved, hvordan man finder ud af, hvad der holder barnet tilbage og begynder at arbejde hen imod, at det barn får så gode arbejdsvaner at de lige pludselig kan selv.

Det er noget helt andet dit barn har brug for. De har brug for at du viser dem vejen.

Som forælder er du dit barns aller største ressource og bedste rollemodel. Det er dig, som bedst lærer dit barn om verden, om de værdier der gælder i et fællesskab, om hvordan man klarer det, som er udfordrende og en masse andet. Dit barn lærer alt det bedst fra dig.

Ja tak, jeg vil gerne købe God i Skolens online lektiekursus, så jeg selv kan komme i gang med at skabe forandringer i dag!

Tags: