Arbejdshukommelse og ordblindhed

Nyt træningsprogram kan styrke arbejdshukommelsen hos børn med ordblindhed.

Børn som lever med ordblindhed, har som en del af diagnosen dysleksi også en svækket eller dårlig arbejdshukommelse. Arbejdshukommelsen er den del af hjernen, som vi bruger til at bearbejde de informationer, som vi arbejder med lige nu. Det er altså arbejdshukommelsen, som er på arbejde når der blandt andet skal læses og skrives. Både læsning og skrivning er en stor del af alle fag i folkeskolen, og børn med ordblindhed er naturligvis mere udfordrede end andre børn.

Der er store gevinster ved at træne arbejdshukommelsen

Når et barn har dårlig arbejdshukommelse, er der en række ting som bliver sværere for ham eller hende end andre børn. Børn med ordblindhed har som en del af dysleksien dårlig arbejdshukommelse og derfor vil disse børn kunne have enorm gevinst ved at træne arbejdshukommelsen. Når arbejdshukommelsen styrkes, bliver mængden af ny information vi kan bearbejde større. Når vi får mere kapacitet eller overskud i vores arbejdshukommelse, kan vi klare en større belastning.

Mange børn som er udfordrede med dårlig arbejdshukommelse kan beskrive, hvordan det føles når arbejdshukommelsen er overbelastet. De beskriver det som at “klappen går ned”, “Så glemte jeg alt det jeg var igang med” eller “som om min hjerne ikke virker”.

Hvis du vil læse mere om arbejdshukommelse hos børn, og hvilke tegn der er på dårlig arbejdshukommelse kan du gøre det herher og her.

Træning af arbejdshukommelsen ved brug af hukommelsesleg Flex forbedrer gennemsnitligt arbejdshukommelsens kapacitet med 50%, noget som betyder en kæmpe forskel for barnet. Derudover forbedres koncentration, opmærksomhedsevne selvtillid og læringspotentiale.

Jeg vil gerne vide mere om, hvordan arbejdshukommelse påvirker mit barns skolegang. Kontakt Maria her!

Sådan hjælper Hukommelsesleg FLEX elever med at træne deres arbejdshukommelse:

• Programmet er udviklet af hjerneforskere
  • Programmet er intelligent og udviklet til at finde og tilpasse sig barnets niveau og så udfordre eleven lige der hvor de er.
  • Programmet er for både børn og voksne med grafik som passer til forskellige aldersgrupper og virker motiverende for børn.
  • Programmet er et intensivt forløb over 5 uger som træner og udfordrer eleven kontinuerligt lige på deres niveau.
  • Programmet laver statistik over elevens progression, så det er tydeligt for dig som forælder at følge med.

Ja tak, jeg vil gerne booke en plads på et 5 ugers online træningsforløb. Klik her!

Hukommelsesleg FLEX er et værktøj, som er videnskabeligt dokumenteret til at træne arbejdshukommelsen så kapaciteten i eleven hukommelse bliver større. Det er muligt at læse mere her.  Studier viser at sådanne computerprogrammer, som er specielt designet til at træne hukommelse kan forbedre arbejdshukommelsen hos børn markant.

Hos God i Skolen er vi stolte af at være blevet forhandlere af programmet, som førhen kun har været tilbudt skoler. Nu er det muligt som privat person at købe et træningsforløb til sit barn og træne hjemme. Når du køber programmet hos mig får du samtidig vejledning før, under og efter forløbet. Vil du vide mere om hukommelsesleg FLEX eller har du spørgsmål til om programmet kunne være noget for dit barn er du velkommen til at skrive eller ringe til os, så skal vi forsøge at svare på om hukommelsesleg FLEX kan være noget for dit barn.

Kontakt Maria her.