10 ting som giver succesoplevelser i skolen

Trænger dit barn til flere succesoplevelser i skolen?

Succes i skolen handler om meget andet end det faglige. At være god i skolen er også at være god til at gå i skole. Altså at man har fundet ud af, hvordan man skal agere inden for skolens rammer. Det giver succesoplevelser. Succesoplevelser der kan puttes i rygsækken, og som styrker barnets skoleselvtillid.

Succesoplevelser og skoleselvtillid er noget af det vigtigste at få styrket gennem skolegangen. Selvtilliden er det, som danner basen for troen på egne evner både i skolen og også i høj grad uden for skolen. Selvtilliden er delvist baseret på erfaringer. Mit fokus med God i skolen er selvsagt skole, derfor når jeg skriver erfaringer, mener jeg dem, man får i skolen. Dermed ikke sagt, at erfaringer udenfor skolen ikke kan påvirke, hvordan et barns selvtillid er i skolen, for det kan det selvfølgelig sagtens. Og det gør det ofte.

Derfor er det altså erfaringer eller oplevelser, fra alle de gange noget er gået godt i skolen, som styrker eller bekræfter skoleselvtilliden hos et barn. Det handler derfor om at hjælpe barnet med at have et udgangspunkt, hvorfra flest succeser er mulige. Der er netop det, dette indlæg handler om. Nemlig hvad du kan gøre for at give dit barn, det bedste mulige udgangspunkt for succes og succesoplevelser i skolen.

Har du brug for en læreres syn og vejledning, send mig en besked her.

10 ting som giver succesoplevelser i skolen

Jeg har samlet 10 ting, som ikke kræver andet end øvelse. Det er 10 ting som alle mennesker kan øve, og som med sikkerhed vil være godt for dig som forælder til et skolebarn at have fokus på.

 • At komme til tiden
 • God arbejdsmoral eller gode arbejdsvaner
 • At gøre en indsats
 • Kropssprog (positivt)
 • Energiniveau
 • Attitude
 • Engagement/passion
 • At være i stand til at blive guidet i den rigtige retning
 • At gøre det lille ekstra
 • At være forberedt

 

Og hvordan gør man så det?

Der er sikkert nogle af punkterne fra ovenstående liste som dit barn allerede er rigtig god til, og det er bare rigtig godt.

Men se på listen igen, er der nogle egenskaber dit barn ikke har? Og har du lyst til at hjælpe ham/hende med at udvikle dem?

God i skolen rådgiver skoleforældre i, hvordan de kan hjælpe deres børn med at udvikle eller styrke de egenskaber, som er beskrevet ovenfor. Kunne du tænke dig, at læse mere om, hvad God i skolen laver, kan det læses her. Du er også velkommen til at sende mig en besked og så aftaler vi et tidspunkt, hvor jeg ringer dig op og så kan vi tale lidt om dit barn og det som udfordrer ham eller hende i skolen. 

Her på God i skolens blog ligger der allerede flere indlæg og videoer, som guider dig som skoleforælder til at udvikle nogle af de ovenstående egenskaber.

Jeg har skrevet om vedholdenhed, som er det samme som at gøre en indsats her.

Jeg har skrevet om huslige pligter her

Jeg har lavet en video om at overkomme modstand lige her.

Jeg har forklaret, hvordan du hjælper dit barn til bedre arbejdsvaner, ved at lave lektier hjemme her

Jeg håber…

At kunne være et opråb og en hjælp til de danske skoleforældre. Både gennem denne blog, men også i mødet med jer. At styrke børns evne til at klare og mestre de udfordringer som skolen kommer med, er et mål for mig. Det kræver arbejde, målrettet arbejde ofte, men det kan lykkedes og det er dig som forælder til dit skolebarn, som har nøglen til succes i skolen. Det handler om at have høje forventninger til sig selv og til sit barn.

Har du et skolebarn som har det svært, vil jeg gerne hjælpe. Send mig en besked og så ringer jeg til dig, og vi tager en snak om det, der bekymrer dig. 

Maria Baldus

God i skolen

Udtalelser

 • Maria Baldus har hjulpet vores søn, og os forældre, til at finde vej gennem lektier, koncentrationsbesvær, skoleskift – og deraf frustrationer hos os alle. Nu er det ikke længere en uoverkommelig opgave at lave lektier, at koncentrere sig og holde motivationen oppe. Hendes råd er konkrete og brugbare, og tager udgangspunkt i barnets (og forældrenes) situation. Hun viser en forståelse og indsigt gennem samtalerne jeg har haft med hende, som er både givende og positiv. Jeg vil til hver en tid anbefale Maria Baldus, som rådgiver for forældre med børn der har det svært i skolen.

  Anonym

 • Det har været en fornøjelse at se, hvordan Maria med sin forståelse for det individuelle barn, har formået at nå ud til alle og møde dem lige præcis der hvor de er og på det niveau de er. Styrke ligger på alle forskellige niveauer og det gør Marias også. Hun er på alle måder en grundig og rummende lærer som er svær ikke at holde af.

  Mor Gentofte

 • Du har været en kæmpe støtte for min søn, du formår virkelig at løfte standarden for læring.

  Mor Hellerup

 • Maria er nærværende og god til kontinuerligt at holde os forældre orienteret om processen i timerne og elevernes fremgang.

  Christina 3. Klasses mor

 • Kære Maria.
  Mange tak for din store støtte. Du har udvist empati samt været lyttende og konstruktiv i forbindelse med vores søn. Det er en svær opgave, at arbejde med en dreng der er skoletræt og som betvivler sin faglige kunnen. Vi føler, at vi har fået nogle meget konkrete redskaber, links til nyttige apps og bøger, samt detaljeret referater. Dette har gjort det håndgribeligt og overkommeligt at få opbygget en plan for hverdagen. En plan hvor både lektielæsning og daglige opgaver har hjulpet os godt på vej. Vi ved, at vi får brug for dig igen, når første fase er blevet til en god rutine.
  Mange tak for nu.

  Hilsen os forældre til en dreng på 8 år

 • Efter 3 samtaler med Maria har jeg fået organiseret min datters tid omkring lektier. Det har givet mig et overblik og den dårlige samvittighed er væk. Skynd dig nu at lav det, så skal du læse osv. var en del af hverdagen og en anelse stressende for os begge. Det er nu blevet til en hyggelig stund uden brok og der er nu tid til at samle op i de emner, hvor det er nødvendigt.

  Irene