10 ting som giver succesoplevelser i skolen

Trænger dit barn til flere succesoplevelser i skolen?

Succes i skolen handler om meget andet end det faglige. At være god i skolen er også at være god til at gå i skole. Altså at man har fundet ud af, hvordan man skal agere inden for skolens rammer. Det giver succesoplevelser. Succesoplevelser der kan puttes i rygsækken, og som styrker barnets skoleselvtillid.

Succesoplevelser og skoleselvtillid er noget af det vigtigste at få styrket gennem skolegangen. Selvtilliden er det, som danner basen for troen på egne evner både i skolen og også i høj grad uden for skolen. Selvtilliden er delvist baseret på erfaringer. Mit fokus med God i skolen er selvsagt skole, derfor når jeg skriver erfaringer, mener jeg dem, man får i skolen. Dermed ikke sagt, at erfaringer udenfor skolen ikke kan påvirke, hvordan et barns selvtillid er i skolen, for det kan det selvfølgelig sagtens. Og det gør det ofte.

Derfor er det altså erfaringer eller oplevelser, fra alle de gange noget er gået godt i skolen, som styrker eller bekræfter skoleselvtilliden hos et barn. Det handler derfor om at hjælpe barnet med at have et udgangspunkt, hvorfra flest succeser er mulige. Der er netop det, dette indlæg handler om. Nemlig hvad du kan gøre for at give dit barn, det bedste mulige udgangspunkt for succes og succesoplevelser i skolen.

Har du brug for en læreres syn og vejledning, send mig en besked her.

10 ting som giver succesoplevelser i skolen

Jeg har samlet 10 ting, som ikke kræver andet end øvelse. Det er 10 ting som alle mennesker kan øve, og som med sikkerhed vil være godt for dig som forælder til et skolebarn at have fokus på.

• At komme til tiden
  • God arbejdsmoral eller gode arbejdsvaner
  • At gøre en indsats
  • Kropssprog (positivt)
  • Energiniveau
  • Attitude
  • Engagement/passion
  • At være i stand til at blive guidet i den rigtige retning
  • At gøre det lille ekstra
  • At være forberedt

Og hvordan gør man så det?

Der er sikkert nogle af punkterne fra ovenstående liste som dit barn allerede er rigtig god til, og det er bare rigtig godt.

Men se på listen igen, er der nogle egenskaber dit barn ikke har? Og har du lyst til at hjælpe ham/hende med at udvikle dem?

God i skolen rådgiver skoleforældre i, hvordan de kan hjælpe deres børn med at udvikle eller styrke de egenskaber, som er beskrevet ovenfor. Kunne du tænke dig, at læse mere om, hvad God i skolen laver, kan det læses her. Du er også velkommen til at sende mig en besked og så aftaler vi et tidspunkt, hvor jeg ringer dig op og så kan vi tale lidt om dit barn og det som udfordrer ham eller hende i skolen.

Her på God i skolens blog ligger der allerede flere indlæg og videoer, som guider dig som skoleforælder til at udvikle nogle af de ovenstående egenskaber.

Jeg har skrevet om vedholdenhed, som er det samme som at gøre en indsats her.

Jeg har skrevet om huslige pligter her

Jeg har lavet en video om at overkomme modstand lige her.

Jeg har forklaret, hvordan du hjælper dit barn til bedre arbejdsvaner, ved at lave lektier hjemme her

Jeg håber…

At kunne være et opråb og en hjælp til de danske skoleforældre. Både gennem denne blog, men også i mødet med jer. At styrke børns evne til at klare og mestre de udfordringer som skolen kommer med, er et mål for mig. Det kræver arbejde, målrettet arbejde ofte, men det kan lykkedes og det er dig som forælder til dit skolebarn, som har nøglen til succes i skolen. Det handler om at have høje forventninger til sig selv og til sit barn.

Har du et skolebarn som har det svært, vil jeg gerne hjælpe. Send mig en besked og så ringer jeg til dig, og vi tager en snak om det, der bekymrer dig.